תרגילים שיכניסו אתכם לכושר קרבי

אתם מחכים לצו הראשון כדי להצהיר שאתם הולכים להיות לוחמים? חולמים על יום הגיבוש? כדאי שתפסיקו לחלום ותתחילו לפעול! כושר קרבי יסייע לכם לעבור את המיונים ליחידות הקרביות המובחרות בהצלחה!
מדי שנה, היחידות הקרביות פותחות ימי מיון שבודקים האם אתם מתאימים להיות הלוחמים הקרביים הבאים שיתגייסו ויצטרפו אליהן.

מה שונה כושר קרבי מפעילות גופנית אחרת?
כושר קרבי הוא פעילות גופנית המותאמת לצרכים וליכולות הנדרשות מלוחם קרבי בזמני משימות ולחימה. כחלק מהדרישות, אתם תצטרכו בתור חיילים קרביים להיות מסוגלים ללכת למרחקים, לסחוב משקלים כבדים, לשאת פצועים על גבי אלונקה, לנווט בשטח לא מוכר ולירות לאחר מאמץ במטרה זזה.

מדוע כדאי לשמור על כושר קרבי לפני הגיוס?
בימי המיון ליחידות הקרביות יבדקו האם אתם נמצאים בכושר גופני, מסוגלים להתמודד עם מצבי לחץ ואיך היכולות החברתיות שלכם. חייל קרבי צריך לדעת לעבוד בצוות, לדאוג לחברי הקבוצה שלו, להיות בכושר ולהתמודד עם מצבים לא מוכרים.
רוצים להגביר את סיכויי הקבלה שלכם? כדאי שתתחילו לבצע אימוני כושר קרבי לקראת הגיוס לצבא וימי המיון.

תרגילים שיעזרו לכם להיכנס לכושר קרבי
אספנו עבורכם מספר תרגילי כושר קרבי שתוכלו לעשות בבית ויעזרו לכם להתקבל ליחידות קרביות:
ריצה בחוף הים – אוהבים לרוץ? נסו לאתגר את עצמכם ולרוץ בחול של הים. תרגיל זה יעזור לכם ללמוד להסתדר עם תנאי שטח קשים. בצעו ספרינטים קצרים על חוף הים ובצעו מנוחה של דקה סין ספרינט לספרינט.

כפיפות בטן – אם אתם רוצים להצליח לבצע כפיפות בטן ביום גיבוש, כדאי שתתחילו עכשיו. במהלך המיונים הצבא מצפה שתצליחו לעשות 200 כפיפות בטן! כפיפות בטן יעזרו לכם לעבוד על פלג גוף העליון ולחזק את שרירי הבטן.

הליכה למרחק – תפתחו מנהג חדש בו אתם יוצאים להליכה של שעה ביום עם חבר. זה זמן טוב להשלים פערים וגם לעבוד על סיבולת לב ריאה והליכה למרחקים. אוהבים לטייל בטבע? מעולה, כך תוכלו לשלב הליכות למרחקים עם תנאי שטח קשים.

שכיבות סמיכה – התרגיל הזה יסייע לכם לחזק את שרירי הידיים ולבצע אימון סטטי. איך עושים? מניחים את שתי הידיים על הרצפה ושוכבים בצורה ישרה. המטרה היא לרדת לכיוון הרצפה ולעלות כאשר הגוף נשאר ישר והראש מסתכל קדימה.

חושבים להתחיל אימוני כושר קרבי? חשוב להתחיל בהדרגה! התחילו במספר קטן של סטים וחזרות ולאט לאט העלו את הכמות עד שתגיעו לרף שהצבתם לעצמכם. זכרו לעשות הפסקה של דקה בין סט לסט.

מעוניינים לעבור את הגיבוש בהצלחה? להצטרף לקבוצת אימוני כושר קרבי מובילה? להיעזר במדריך מוסמך שמכיר את דרישות הצבא? להכיר חברים חדשים? אנחנו מזמינים אותכם להצטרף ל-ATEAM, הבית שיכין אתכם לשירות הצבאי הקרבי.

הכנה לגיבוש

אפקט הלמידה וגיבושי סיירות / בר ג’רבי

היום אני רוצה לגלות לכם מה ה”טריק” להגיע הרבה יותר חדים ומוכנים ליום הסיירות ולגיבושי סיירות באופן כללי, אבל לפני שנגיע לפאנץ’ תנו לי לספר לכם על משהו שנקרא אפקט הלמידה בעזרת המחשה קצרה.
לכו קצת אחורה בזמן ותגיעו לשיעור נהיגה הראשון שלכם, זוכרים אותו? אין לי ספק שהרוב המוחלט לא ישכח- פעם ראשונה שיושבים בכיסא הנהג, פעם ראשונה שמניעים את הרכב, לוחצים על הגז וגורמים לאותו גוש מתכת לזוז.
אז אם באמת לא יצא לכם לנהוג לפני אותו שיעור (יש כאלה שמתנסים בנסיעה קצרה עם ההורים למשל) כנראה שלא תשכחו אותו, אבל אותי יותר מעניין מה היה בשיעור השני ובשיעורים אחר כך- פתאום להניע את האוטו היה קצת פחות מרגש ומלחיץ, היה יותר פשוט ללחוץ על הגז, היה יותר טבעי להסתכל במראות, למה? בגלל אותו אפקט למידה שהזכרתי מקודם, שבדרך כלל מתרחש אחרי הפעם הראשונה שאנחנו עושים משהו חדש- אנחנו בהכרח נהיה טובים יותר בפעם השנייה ובפעמים האחרות מכל מיני סיבה, אבל הסיבה העיקרית לכך היא- אנחנו יודעים עם מה אנחנו הולכים להתמודד וכך אנחנו מנטרלים את ההפתעה והשוק שאנחנו מרגישים בהתחלה. עם גיבושי הסיירות וימי הסיירות זה עובד באותה צורה.

יום סיירות הוא בדרך כלל המיון הפיזי הראשון שרוב המלש”בים מתמודדים אתו, ולכן אני חושב שהוא אחד המיונים הכי מדוברים אצל תיכוניסטים בדגש על כיתות יב’, הבעיה שלא משנה כמה נדבר עליו, זה לא יכין אותנו לאקט עצמו, הרי אם נלך שוב לשיעורי הנהיגה והפעם לתאוריה שהייתם צריכים לעבור- האם מישהו שעבר תיאוריה בפעם הראשונה ללא טעויות יהיה בהכרח נהג טוב? או בהכרח יעבור בטסטים הראשונים? לא… כי זאת רק התאוריה ויש הבדל משמעותי בין מה שקורה מול המחשב לבין מה שקורה על הכביש, בתקופתי כמ”פ בצבא היינו קוראים לזה- מלחמה היא ממלכת אי הוודאות ולעולם יהיה הבדל בין המפה לשטח, אז איך אנחנו יכולים לגשר על אותו פער תיאורטי? בואו נדבר קצת פרקטיקה

אז לרוב המוחלט, כל מה שקורה בצבא הוא חדש, הבעיה שאפילו אם תעשו דברים שמוכרים לכם מהאזרחות, אבל תבצעו אותם בפעם הראשונה בצבא, זה ייקח לכם הרבה יותר זמן ממה שאתם רגילים. תמיד הייתי אוהב להמחיש זאת למפקדים שהיו תחתיי כשהייתי מ”פ טירונים לפי כמות הזמן שלוקח לטירון להשתין- 3-5 דקות ולפעמים גם זה לא מספיק, אומנם מדובר גם על זמן הליכה לשירותים וחזרה, אבל בואו, זה לא אמור לקחת כל כך הרבה זמן.

המיונים בצבא בדגש על גיבושי הסיירות הם בעצם ההכנה שהכי קרובה למה שיהיה לכם בצבא פשוט לפרק זמן משמעותית קצר יותר, לכן כל מה שתפגשו שם יהיה חדש, אלא אם תתנו לי לעזור לכם ופה בדיוק צוות    A -TEAM  נכנס לתמונה. בצוות שלנו נעבור איתכם על כל העקרונות הבסיסיים שיש בגיבושים כמו: משמעת, זמנים, דיסטאנס, אקטים עצימים, להגיע לקצה ולהמשיך, ערכיות, חשיבה יצירתית עבודת צוות ועוד…

A -TEAM  והכושר קרבי יגרמו לכל ה”רעש” שיש בגיבוש להיות על השתק ואתם פשוט לא תשמעו אותו מרוב שתתרגלו אליו מהאימונים, דברים כמו זמנים, “תיזוזים” וצעקות מהמגבשים (לא שתמיד צועקים באימונים) יעברו לידכם ותוכלו להתרכז במטרה שלכם ואלו יתנו לכם יתרון על כל שאר המתגבשים בלי קשר לרמת הכושר הגופני שלכם- הנה ציטוט של תומר, אחד מהחניכים שעבר גיבוש צנחנים וקיבל מאותר דובדבן- “המגבש אמר שניתן בקלות לראות מי היה בכושר קרבי לפני הגיבוש ומי נפגש עם הקשיים הפיזיים והמנטליים בפעם הראשונה עכשיו ונכנס להלם”.

מעבר לכך, תדמיינו שאתם הולכים למבחן שיש לכם את כל השאלות מראש… הרבה יותר פשוט והרבה פחות מלחיץ לא?  וכמובן שזה מותר, זה הרי לא סוד מה קורה בגיבושים, אבל צריך לדעת איך נכון להתכונן אליהם, לכן יצרנו לכם ב- A- TEAM  את הקורס שלנו שהוא בעצם תוכנית אימונים שתיקח אתכם מהשלב הראשון שאתם נמצאים בו עד השלב האחרון שאתם צריכים להגיע אליו בשביל להיות כמה שיותר מוכנים לגיבושי הסיירות השונים, כל מה שאתם צריכים זה להגיע ולראות בעצמכם, בהתחלה זה אולי יהיה לא פשוט וכנראה קצת מפחיד, אבל אלה דברים שתצטרכו להתמודד איתם לא רק לפני ימי סיירות או גיבושים לצבא אלא מול כל דבר חדש שתרצו להשיג בחיים ובאימונים שלנו אנחנו לומדים להבין ש”בלתי אפשר” זו דעה לא עובדה וכל דבר היה בלתי אפשרי עד שנעשה, פשוט אצלינו נטמיע את ה-“איך כן” במקום ה-“למה לא” ותזכרו דבר מאד חשוב- כל אחד היה במצב של לא יודע לפני שהוא היה במצב של יודע, תהליכי למידה הם חלק מהחיים והכל עניין של התמדה ועקביות ומי שלא ירים ידיים ויוותר יכבוש כל פסגה שהוא יכוון אליה (מזכיר לכם שפעם גם לא ידעתם איך ללכת, ניסיתם וניסיתם אלפי פעמים, חודשים ובסוף זה קרה… מדמיינים תינוק שירים ידיים?)

כושר קרבי לצבא, כושר קרבי לחיים!

מאת: בר ג’רבי, מדריך אריות מודיעין-מכבים-רעות.

 

לרובינו יש נטייה להסתכל רק על הצעד הבא בדרך, אבל אנחנו בדרך כלל לא מסתכלים לעבר האופק- על כל הדרך- כשאנחנו תלמידים בבית הספר היסודי אנחנו בדרך כלל מסתכלים על השנה הבאה, חלקינו “מצליחים” לראות את חטיבת הביניים וכשאנחנו בחטיבה אנחנו מסתכלים שנה-שנתיים קדימה ואז כנראה מתחילים לחשוב על התיכון, על הבגרויות- “זה העתיד שלכם” תמיד אנחנו שומעים, “זה יקבע אם נצליח בחיים, ואם לא נשקיע זה יפגע בנו”- מנסים להפחיד אותנו. ואז גם בתיכון אנחנו חיים משנה לשנה, כל אחד משקיע ולומד, חלק יותר חלק פחות, כי זה הרי חשוב! וזה ישפיע על כל החיים שלנו! ואז בכיתה יא’-יב הצבא מתחיל “להקיש לנו בדלת”, בהתחלה יש את הצו הראשון, אחר כך כל מיני מיונים וגיבושים ולקראת סוף התיכון הוא מתחיל להיות הנושא שיחה העיקרי עבור רובינו- “חשוב להשקיע בצו ראשון, במבחנים, במיונים, בגיבושים, כדי שתשתבצו למקום טוב” אומרים לנו, “הצבא יכול להשפיע על שאר החיים שלכם!” מזהירים, והנה שוב נותנים לנו הצצה קלה לעבר “החיים שאחרי”, אבל אף אחד לא מגלה לנו הכול, רק חצאי מידע, רק סיסמאות, רק לסיים כל פרק עם ציון טוב כי “זה ישרת אותנו אחר כך”. מה אם אני אגיד לכם שיש דרך כבר עכשיו לעצב את העתיד שלכם? להניח יסודות חזקים שבבוא העת תוכלו לבנות עליהם את כל החלומות שלכם?

 

הדבר הראשון שעולה לנו לראש כשאנחנו שומעים כושר קרבי זה “צבא”. נכון, כי הכושר הקרבי באמת משמש כהכנה לצבא, ולעומס הפיזי והמנטלי שיש בו, אבל, וזה אבל גדול, לא רק!

אני בטוח שיצא לכם לשמוע מאנשים קרובים- אולי מההורים, אחים, אחיות, מורים או אפילו מהבוס בעבודה שהצבא שינה אותם, שהצבא הפך אותם לטובים יותר. אני אוהב להגיד שהצבא עוזר לנו להפוך לגרסה טובה יותר של עצמינו. קחו למשל את הסמארטפון שלכם, אם הוא לא יתעדכן אחת לכמה חודשים הביצועים שלו יפגעו עד שהוא בסוף לא יצליח להתמודד עם העומס שרק רק יותר והדרישות הגבוהות שלכם ממנו ותפטרו ממנו. ככה זה גם בחיים, אם לא נשתפר, אם לא נצמח ורק נתקע במקום אנחנו כנראה נשאר מאחור.

אז נכון שבכושר קרבי יש הרבה מאד אלמנטים ודברים שקשורים לצבא ולמיונים כדי שנגיע הכי מוכנים שנוכל, אבל הוא וההכנה לצבא בכלל, גם נותנים לנו תובנות דומות למה שנקבל בצבא על החיים עצמם ואני כבר אתן לכם מספר דוגמאות.

 

באחד האימונים הגיע חניך חדש לאימון ניסיון. לקחתי אותו לשיחה ושאלתי אותו למצבו הבריאותי והוא טען שהוא כשיר. בנוסף שאלתי אותו מה הרקע שלו באימונים, כלומר האם הוא התאמן אי פעם והוא אמר לי שלא, לכן החשיבו אותו כמתאמן מתחיל ואמרתי לו שהוא לא יבצע את כל האימון במטרה לא להעמיס עליו יותר מידי ולפצוע אותו. האימון עסק גם בהכנה ליום סיירות.

האקט הראשון היה ספרינטים במעגל (330 מ) ואמרתי לאותו חניך שיצא לכל ספרינט שני במטרה להגדיל את זמן מנוחה ולהפחית את כמות המרחק שהוא יעבור באימון.

כבר באמצע הספרינט הראשון ראיתי את אותו חניך מאט ומסיים את הספרינט כמעט בהליכה.

בספרינט הבא שהוא יצא אליו רצתי מאחוריו בלי שהוא שם לב ובדיוק ברגע שהוא בא להאט כמו מקודם צעקתי לו: “אל תוותר!” תנסה לעוקף את החניך שמולך!”. מה שהיה יפה לראות זה איך אותו חניך התעשת פתאום, הגביר קצב ואפילו עקף שני חניכים שהיו לפניו וסיים את הספרינט בקצב מרשים. את שאר הספרינטים הוא גם סיים בקצב טוב כשאני זורק לו צעקה מידי פעם וככה גם נראה שאר האימון שלו.

בסוף כל אימון אנחנו עושים שיחת סיכום על האימון עצמו- מי שרוצה מעלה לקחים ותובנות אישיות.  להפתעתי, החניך החדש הרים את היד במטרה לשתף. נתתי לו את רשות הדיבור ואז הוא אמר: “היה לי אימון ממש טוב, אבל יש משהו שאני לא מצליח להבין- איך זה הגיוני שכל פעם שצעקת עלי הגברתי קצב?”

אני בתור מאמן הופתעתי מהשאלה, אבל עוד יותר הופתעתי מהתמימות שהוא שאל אותה ואז אמרתי לו שלכל אחד יש את האמונות שלו (ואני לא מדבר על דת) שהוא “בטוח” שהן נכונות לגביו, לגבי החיים או לגבי כל דבר. האבסורד באמונות האלו שאנחנו חיים את החיים שלנו על פי הן אבל הן לרוב לא מבוססות על עובדות, אלא על פרשנות וזה מוליד הזדמנות.

אחרי הספרינט הראשון יכולתי “לשמוע” מה אמרת עצמך- “זה לא בשבילי, אין לי מה לעשות פה” זאת הייתה האמונה שלך שדיברה והיא לרוב נכנסת לפעולה כשאנחנו על טייס אוטומטי, וחוגגת כשאנחנו באפיסת כוחות כמו שהיה לך אחרי אותו ספרינט. אז כדי לגרום לך לשבור את אותה אמונה הייתי צריך לעשות משהו, במקרה הזה הכנסתי ואתך למודעות, לכאן ועכשיו ובעצם הוצאתי אותך ממצב של טייס אוטומטי. בנוסף הצבתי לך מטרה- לעקוף את מי שמולך ואז פתאום המיקוד שלך היה במקום אחר לכן שברת את האמונה שלך ואימצת אחת חדשה.

 

אחרי השיחה אותו חניך הגיע אלי כדי להגיד מספר דברים, בין היתר כמה הוא נהנה והרגיש את השינוי הקטן שחל בו כבר באותו רגע, אבל חשוב להגיד ששינוי הוא לא ריצת ספרינט, אלא ריצת מרתון ויש דרך ארוכה עוד לעבור, אבל אין ספק שהצעד הראשון הוא חשוב, הוא מעודד והוא משנה לגמרי את צורת החשיבה שלנו. החניך, דרך אגב, סיים יום סיירות בהצטיינות, כשהוא כבר יודע לעבוד עצמאית אחרי שקיבל מספיק כלים במסגרת האימונים.

וזו אחת הדוגמאות לאיך הכושר הקרבי יכול לעזור לכם להגיע לכל מטרה, לכל שאיפה ולכל חלום שיש לכם בין אם זה הגעה ליחידה מסוימת, להיכנס לכושר, להרזות או מטרות אחרות כמו לדבר מול קהל או לא לדחות דברים לרגע האחרון, כי כושר קרבי הוא כושר לחיים.